Plan voor horecapaviljoen op losse schroeven

NOORDOOSTPOLDER • Di 18 september 2018 | 0:00 • Dinsdag 18 september 2018 | 0:00

Het plan voor een horecapaviljoen op De Deel in Emmeloord staat op losse schroeven. De initiatiefnemers hebben de gunning teruggegeven aan de gemeente Noordoostpolder omdat beide partijen het niet eens werden.

Een combinatie, bestaande uit bouwbedrijf Doorn, Korfker Architecten en de horecaondernemers Johan Visser en Harry Goos zou het paviljoen ontwerpen, bouwen en exploiteren. Zij kwamen dit voorjaar als beste uit de bus bij de prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven.

Directeur Harm Korfker van het architectenbureau zegt in een persbericht dat tijdens de uitwerking van het plan nog moest blijken of het haalbaar was of misschien nog moest worden aangepast. Maar wethouder Wieger Haagsma zegt dat het niet mogelijk is dat een winnend plan later alsnog wordt aangepast. Dit past staat volgens hem in de voorwaarden van de prijsvraag en de gemeente zou deze voorwaarden niet mogen aanpassen. Op welke punten het plan mogelijk aangepast moest worden, is niet nader toegelicht.

De initiatiefnemers waren de afgelopen tijd geregeld in gesprek met de gemeente, maar vrijdag kwamen zij tot de conclusie dat ze niet verder wilden met het project. Dat was een teleurstelling, laat wethouder Wiemer Haagsma weten.

Toch gaat de gemeente niet bij de pakken neerzitten: "De inzet blijft, en dat hebben we als college aan de raad en de bevolking beloofd, dat we proberen op de Kleine Deel een mooi markant gebouw neer te zetten waar ook horeca in komt. Omdat het de bedoeling is dat daar terrassen komen en er reuring is. Dus wij gaan de zoektocht nu niet beëindigen", aldus de wethouder. De combinatie van vier partijen laat weten dat als dat niet slaagt ze alsnog met de gemeente willen praten over ontwikkeling van hun plan, alleen dan wel met de ruimte iets aan te passen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel