Provincie tikt FiberFlevo op de vingers

FLEVOLAND • Do 20 september 2018 | 23:09 • Donderdag 20 september 2018 | 23:09

Glasvezelaanbieder FiberFlevo uit Emmeloord verstrekt onjuiste informatie aan bewoners van oostelijk en zuidelijk Flevoland. Dat zegt de provincie Flevoland. De provincie heeft het bedrijf gevraagd de fout recht te zetten.

FiberFlevo is één van de vijf bedrijven die in de race is om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. De aanbieder benadert daarom bewoners in zuidelijk en oostelijk Flevoland met de vraag of ze interesse hebben in glasvezel.

Wat doet FiberFlevo verkeerd?
Volgens de provincie wordt in de folders ten onrechte gesuggereerd dat de provincie een deel van de kosten van snel internet op zich neemt. Hiermee worden de bewoners onjuist geïnformeerd zegt de provincie. Het staat namelijk nog niet vast dat de provincie subsidie gaat verstrekken. Als er een partij is die zonder overheidssteun glasvezel kan aanleggen, blijft het geld in de kas van de provincie.

Berichtgeving is aangepast
FiberFlevo heeft als reactie op de brief van de provincie alle berichtgeving aangepast, ook op de online kanalen. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf de brief verspreid om te peilen hoeveel animo er is voor snel glasvezelinternet in de buitengebieden.

"FiberFlevo is een enthousiaste partij die graag haar netwerk wil uitbreiden naar de Flevopolder. Toch is zonder een goede inventarisatie zomaar ergens op schieten niet de werkwijze van de Flevolandse kabelexploitant", zegt een woordvoerder.

Het bedrijf zegt tijdens de komende informatieavonden inwoners 'correct en volledig' te informeren over de voortgang. "Er zal duidelijk naar voren komen dat FiberFlevo een marktpartij is die op eigen initiatief de vraagbundeling uitvoert om het deelnamepercentage te bepalen."


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel