Surfparadijs aan Eemmeer later open

ZEEWOLDE • Za 22 september 2018 | 13:54 • Zaterdag 22 september 2018 | 13:54

Het surfparadijs bij de Eemhof Marina in Zeewolde kan in mei volgend jaar nog niet open. Dat laat initiatiefnemer Willem Zijl weten. Hij heeft de financiering namelijk nog niet rond. Hij rekent op de opening een jaar later.

Volgens de plannen komt in het surfrecreatiepark een grote bak water waarin kunstmatig golven van verschillende hoogten worden opgewekt. Langs het bad zijn 32 surfsheds gepland. Dat zijn kleine huisjes waar de watersporters kunnen verblijven. Verder komen er 16 beachvilla's met zicht op het Eemmeer, 10 woonboten en een camping met 20 glampingtenten. Tot slot is een hotel gepland met 100 kamers.

De financiers zijn volgens Willem Zijl enthousiast over de plannen, maar zijn er twijfels over de surfbak. Zijl zal meer moeite moeten doen om de geldschieters ervan te overtuigen dat het bad de kern is van het plan. De kosten van het surfparadijs worden geschat op 25 tot 30 miljoen euro. Hoeveel de initiatiefnemers nog tekort komen wil Zijl niet zeggen. In maart gaf de gemeente groen licht voor de plannen.

Voorbeelden van bestaande surfparken:


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel