'Huurders dupe van hogere waterschapslasten'

FLEVOLAND • Di 25 september 2018 | 12:41 • Dinsdag 25 september 2018 | 12:41

Flevolandse woningcorporaties zijn het niet eens met de voorgenomen verhoging van de waterschapslasten voor 2019. Zij vragen het Waterschap Zuiderzeeland om af te zien van de verhoging van 4%.

De corporaties vinden de stijging oneerlijk en niet goed onderbouwd. Volgens de corporaties zouden vooral huurders meer moeten betalen, maar dat betekent niet dat het geld ook bij hen in de omgeving wordt geïnvesteerd, aldus Martine Visser, directeur-bestuurder van Centrada. Volgens Visser investeert het Waterschap vooral in het buitengebied, maar liggen de uitdagingen juist in de dorpen en steden.

Waterschap Zuiderzeeland zou dinsdagmiddag over het voorstel praten. Maar de bespreking is een maand uitgesteld omdat er meerdere zienswijzen zijn ingediend. Waterschap Zuiderzeeland gaat die zienswijzen bestuderen en gaat volgende maand verder praten over de voorgenomen verhoging van de waterschapslasten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel