Provincie: geld voor vervangen asbestdak door zonnepanelen

FLEVOLAND • Wo 26 september 2018 | 21:45 • Woensdag 26 september 2018 | 21:45

De provincie wil Flevolanders die hun asbestdak verwijderen stimuleren om het dak te vervangen door een dak met zonnepanelen. De 'zon voor asbest-regeling' maakt deel uit van de energieagenda, een pakket aan maatregelen die de provincie neemt om energie te besparen en over te stappen op duurzame energie.

De bedoeling is burgers, bedrijven en woning- en energiecoöperaties subsidie te geven als er zonnepanelen in de plaats komen van asbest. Om hoeveel geld dat per pand gaat, moet nog worden vastgesteld. Ook is dat afhankelijk van de afmeting van het dak.

Eerder bestond er al een landelijke subsidieregeling met de naam 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Deze was alleen bedoeld voor de buitengebieden. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Jop Fackeldey wordt de ervaring die met deze regeling is opgedaan, nu gebruikt voor dorpen en stedelijke gebieden. "Er bestaat een behoorlijke asbestproblematiek. We zien dat veel bedrijven en burgers daarmee worstelen. Dus als dan toch het dak wordt aangepakt, leg er dan gelijk zonnepanelen op. Dat willen wij graag stimuleren", aldus Fackeldey.

Provinciale Staten besluit in december of de 'zon voor asbest-regeling' er komt en hoe veel geld ervoor beschikbaar wordt gesteld. Na instemming wordt de regeling begin volgend jaar van kracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel