'Positieve reacties op concertjes aan ziekenhuisbed'

ALMERE • Do 27 september 2018 | 20:24 • Donderdag 27 september 2018 | 20:24

"Iedereen wordt blij van Bedside Buskers". Dat zegt Carla Bellers van het Flevoziekenhuis in Almere. De Bedside Buskers zijn muzikanten die mini-concertjes geven aan het ziekenhuisbed.

De concerten aan bed zijn komen overwaaien uit de Verenigde Staten. Het Flevoziekenhuis experimenteert er al een paar maanden mee en het slaat heel goed aan, zegt Bellers. "Mensen liggen niet voor niets in het ziekenhuis. Ze maken vaak een moeilijke tijd door. De muziek kan hen even uit die sfeer halen. Je ziet dat mensen er heel positief op reageren."

Verzoeknummertjes
Muzikanten Floor Hansen en Brenda van Aarsen gaan in het ziekenhuis van zaal naar zaal. Ze nemen een elektrische piano mee op een rollend karretje. Eenmaal aan bed mag de patiënt verzoekjes indienen.

"Elk optreden is weer anders", zegt Floor. "De één wordt er heel vrolijk van terwijl de ander er heel emotioneel van wordt. Collega-zangeres Brenda vindt het een eer om te doen; 'dat je met je muziek iets kunt doen om mensen even een klein beetje geluk te brengen, dat is heel bijzonder.'

De muzikanten treden één keer per maand op in het ziekenhuis. Ze doen dat vrijwillig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel