Roggebotstaete volop in ontwikkeling

DRONTEN • Ma 1 oktober 2018 | 7:30 • Maandag 1 oktober 2018 | 7:30

Het landgoed Roggebotstaete bij Dronten breidt zich steeds verder uit en is volop in ontwikkeling. Roggebotstaete is een stuk grond van 52 hectare. De initiatiefnemers zeggen dat het een plek is waar natuurbeleving, inspiratie en creatie centraal staan. Zo is er een voedselbos en is er een oude druivenkas waar groenten geteeld worden. Ook heeft het landgoed een eigen schaapskudde.

Slot Roggebot
Momenteel is Roggebotstaete druk bezig met de bouw van Slot Roggebot. In het gebouw komt een educatieruimte, een werkplaats voor het beheer van het landgoed Roggebotstaete en een keuken voor de verwerking van landgoed producten. Ook kunnen er bezoekers ontvangen worden. De gemeente Dronten en de Europese Unie hebben beiden 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de bouw van het slot. Zelf neemt het landgoed 150.000 euro voor haar rekening. Tijdens de bouw worden ook workshops gehouden zodat mensen leren hoe de bouw werkt. Zo zijn er workshops over het houtskelet, strobouw en leem.

Proeftuin
Maandag wordt er een proeftuin geopend op het landgoed. Samen met het Deltion College wil Roggebotstaete kijken hoe onderwijs duurzamer en ecologischer gemaakt kan worden. Ook willen ze een eigen onderwijsprogramma op Roggebotstaete.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel