Almeerder redt bomen Homeruslaan

ALMERE • Ma 1 oktober 2018 | 23:01 • Maandag 1 oktober 2018 | 23:01

Dankzij een actie van Kimberly van Pinxteren zijn bomen aan de Homeruslaan in Almere gered. Vier bomen zouden worden verwijderd om ruimte te maken voor acht extra parkeerplaatsen aan de Homeruslaan.

Ziedend was Van Pinxteren, die aan de Homeruslaan woont, toen ze merkte dat de eerste boom omgezaagd werd. "Wat een onzin. Als je wil parkeren, kan je ook iets verder je auto kwijt." Ze trok gelijk aan de bel en nam contact op met de gemeente. De bomen weghalen mag wat haar betreft, maar omzagen niet.

Maandagmiddag is een groenopzichter van de gemeente Almere langs geweest voor een gesprek met Van Pinxteren. In dat gesprek is volgens Van Pinxteren toegezegd dat de bomen niet omgezaagd worden, maar worden verplaatst naar de nabijgelegen Godendreef.

De gemeente stelde bewoners van de Homeruslaan in mei op de hoogte van het plan om acht extra parkeerplaatsen aan te leggen, maar het was nog onduidelijk of de bomen verplaatst zouden worden of omgehakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel