Kleurrijke regenboogsymbolen in Flevoland

LELYSTAD • Ma 8 oktober 2018 | 11:49 • Maandag 8 oktober 2018 | 11:49

Vanwege de landelijke Regenboogweek is er bij het provinciehuis in Lelystad een regenboogbankje geplaatst. Het bankje is maandagmorgen onthuld door Statenlid Leonie Vestering (Partij voor de Dieren) en Tjeerd van der Wal, algemeen directeur van de provinciale organisatie.

De Regenboogweek vraagt extra aandacht voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, trans- en interseksuele (LHBTI) mensen. Flevoland is sinds eind vorig jaar Regenboogprovincie. Deze week organiseert de provincie daarom diverse activiteiten om de sociale acceptatie en de veiligheid van LHBTI’ers te bevorderen.

Het regenboogbankje staat bij de hoofdingang van het provinciehuis. Het bankje is er gekomen dankzij een motie van de Partij voor de Dieren die in Provinciale Staten is aangenomen.

Wapperende vlag

Ook Omroep Flevoland heeft maandag aandacht voor de Regenboogweek. De regenboogvlag is in de mast gehesen en wappert deze week naast de eigen vlag in de zon. De vlag werd gehesen door Marcel Karst en Marloes Huijsen van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland. Dat werd live op Radio Flevoland uitgezonden.

Van 6 t/m 11 oktober is het Coming Out Week in Lelystad. Op 11 oktober is het officiële Coming Out Day.

Foto bankje: Fotostudio Wierd
Foto vlag: Omroep Flevoland

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel