Verdachte van doden vriendin terug in de cel

ALMERE • Di 9 oktober 2018 | 11:35 • Dinsdag 9 oktober 2018 | 11:35

De 37-jarige Almeerse verdachte in de Surinaamse moordzaak, Sharied S., is dinsdag op last van de rechtbank in Lelystad weer in de cel gezet. De man wordt verdacht van het doden van zijn 29-jarige vriendin. In februari werd zijn voorarrest onderbroken. De rechtbank besloot daartoe omdat de man ernstig was mishandeld in het huis van bewaring. Hij liep ernstig kaakletsel op.

De rechtbank zou de zaak tegen S. deze week inhoudelijk behandelen, na een reeks vertragingen. Dinsdag bleek dat er opnieuw een vertragende factor was. De verdachte heeft vorige week zijn advocaat ontslagen wegens 'een vertrouwensbreuk'. De nieuwe advocaat heeft tijd nodig om zich in te lezen.

Verzekeringen afgesloten
S. was in de zomer van 2015 op vakantie in Suriname met zijn Almeerse vriendin Aradhna Nazir. De destijds 29-jarige vrouw viel in de Surinamerivier in Paramaribo. Ze werd drie dagen later gevonden. Aanvankelijk werd geconcludeerd dat de vrouw was omgekomen door een ongeluk, maar daarna kreeg de politie informatie dat er meer aan de hand zou zijn. S. had kort voor de dood van zijn vriendin een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering afgesloten. Hij was de begunstigde.

In mei 2017 werd de Almeerder aangehouden op verdenking van moord op Nazir. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij Nazir dronken heeft gevoerd en haar in de Surinamerivier heeft gegooid toen ze buiten bewustzijn was. De man zegt dat Nazir dronken van een muurtje in de rivier is gerold, toen hij verderop stond te plassen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel