A6 en A27 opnieuw in het weekend dicht

FLEVOLAND • Wo 10 oktober 2018 | 12:43 • Woensdag 10 oktober 2018 | 12:43

De A6 richting Lelystad en de A27 richting de A6 gaan het komende weekend opnieuw dicht. Vanwege werkzaamheden wordt de weg op zaterdagavond om 20:00 gesloten. Dat blijft zo tot maandagochtend 15 oktober 06:00 uur.

De weg wordt opnieuw afgesloten omdat de werkzaamheden van het afgelopen weekend niet konden worden afgerond. Een asfalteringsmachine was stuk, meldt Rijkswaterstaat. De herinrichting van de parallelrijbaan tussen de Watersnipbrug en het knooppunt Almere moet nu het komende weekend worden afgerond. Aannemer Parkway6 moet nog 1400 meter deklaag aanbrengen.

De A6 is richting Lelystad dicht tussen Almere Stad (afrit 5) en Almere Buiten-Oost (afrit 8). Ook de verbinding van de A27 naar de A6 richting Lelystad is afgesloten.

Pijlen te vroeg geplaatst
Daarnaast zijn er op de A6 bij afrit 6 (Almere Buiten-West) te vroeg witte pijlen op de weg gezet. Die moeten er pas staan als alle werkzaamheden volgende maand klaar zijn. De situatie kan nu verwarrend zijn voor bestuurders. Daarom worden de pijlen het komende weekend zwart gemaakt.

Omleidingen
- Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring.

- Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via Almere Haven/Zeewolde (afrit 36) en de Gooiseweg (N305).

- Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via Almere Stad (afrit 5) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305).

- Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

- Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad.

Het verkeer moet rekening houden met 15 tot 20 minuten extra reistijd. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel