Busplein afgezet voor mogelijk explosief

ALMERE • Za 13 oktober 2018 | 19:20 • Zaterdag 13 oktober 2018 | 19:20

Op het busplein in Almere Stad is zaterdagavond een nep-explosief gevonden. De politie kreeg aan het begin van de avond een melding van iemand die een verdacht voorwerp had gevonden in een prullenbak. Omdat het mogelijk om een explosief ging werd de omgeving in een straal van vijftig meter afgezet.

Een explosieverkenner van de politie deed onderzoek en deze constateerde dat het een nep-explosief was. De politie kon niet zeggen of ze aanwijzingen heeft wie het verdachte voorwerp op het busplein achterliet.

Tijdens het onderzoek en de afzetting konden bussen gewoon door blijven rijden. Ook treinen en passagiers in het naastgelegen station Almere Centrum hebben geen hinder ondervonden.

De PVV stelt vragen over de kwestie aan het college van burgemeester en wethouders. Ze vragen zich onder meer af of de politie rekening houdt met de voorbereiding op een aanslag en ze de omgeving scherper in de gaten houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel