'Extra gymlessen AKT een groot succes'

ALMERE • Zo 14 oktober 2018 | 16:23 • Zondag 14 oktober 2018 | 16:23

De extra naschoolse gym- en sportlessen van Almere Kenniscentrum Talent, AKT, zijn volgens coördinator Wiebe Faber een groot succes. Het centrum is drie jaar geleden opgezet om kinderen meer te laten bewegen. Destijds waren er 300 aanmeldingen. Nu zijn er 800 deelnemers.

18 gymdocenten verzorgen voor AKT 52 gratis sportlessen per week. De extra beweeglessen zijn laagdrempelig. Ze worden gegeven door vakleerkrachten die de basisschoolkinderen al kennen van de gymles op school.

Verschillende niveau's
Faber meldt dat er drie beweegniveau's worden gehanteerd. "Er is een les voor kinderen die een zetje in de rug kunnen gebruiken. Dat is een klein clubje met extra aandacht van de docent. Het tweede niveau is Gym+, wat gelijk is aan de gymles op school. Verder is er nog een talentles voor kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken", legt Faber uit.

"Kinderen kunnen in een vertrouwde omgeving wennen aan sporten bij een club"

— Wiebe Faber, AKT

De naschoolse lessen worden betaald door de gemeente Almere. Het is een tussenvorm van onderwijs en sportclub. "Daar waar kinderen nog niet klaar zijn voor een sportclub kunnen ze in een vertrouwde omgeving een beetje wennen en toch bewegen," aldus Faber. AKT kan in totaal 1000 kinderen laten meedoen, er is dus nog plek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel