Rotonde bij station gaat op de schop

LELYSTAD • Zo 14 oktober 2018 | 17:06 • Zondag 14 oktober 2018 | 17:06

De rotonde tussen het station en het provinciehuis in Lelystad gaat volgend jaar op de schop. Dat zegt verkeerswethouder Ed Rentenaar. De plek wordt aangepakt om de doorstroming van het verkeer te bevorderen en de sociale veiligheid te verbeteren. Het is het eerste deel van een totaalplan, dat ervoor moet zorgen dat het verkeer sneller door het stationsgebied kan rijden.

Verkeerslichten
De rotonde Stationsplein/Visarenddreef wordt omgebouwd tot een kruising met verkeerslichten. Dit omdat er onvoldoende ruimte is om de bestaande rotonde tweebaans te maken. De verwachting is dat de verkeersdrukte verder toeneemt, waardoor het nog onveiliger wordt. Dat geldt voornamelijk voor fietsers. Door de verkeerslichten op een bepaalde manier in te stellen, kan de doorstroming bevorderd worden, benadrukt de wethouder.

Subsidie
De gemeente gaat ervan uit dat de verwachte kosten om de rotonde aan te passen rond de één miljoen euro komen te liggen. De provincie Flevoland heeft 360.000 euro subsidie voor het project toegezegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel