Onderwijzer neemt ontslag, hele klas naar huis gestuurd

LELYSTAD • Ma 15 oktober 2018 | 20:23 • Maandag 15 oktober 2018 | 20:23

Basisschooldirecteur Roelie Renzema van De Boeier in Lelystad heeft maandag noodgedwongen groep 7 voor de rest van de week naar huis moeten sturen. Voor de klas met zo'n 25 leerlingen is geen leerkracht beschikbaar, omdat de invalkracht die voor de klas stond per direct ontslag heeft genomen. De directie had eerder al geconstateerd dat er geen goede klik was tussen de klas en de leraar.

Renzema betreurt dat de kinderen de komende dagen geen les kunnen krijgen. Leerlingen naar huis sturen is volgens haar de laatste optie. De kinderen verdelen over andere klassen levert volgens haar een te hoge werkdruk op voor de andere docenten. Daarom blijven de leerlingen ongeveer 2,5 dag thuis. Voor de rest van de week waren de leerlingen al vrij. De directeur heeft er vertrouwen in dat groep 7 over anderhalve week, na de herfstvakantie, weer gewoon les krijgt op OBS De Boeier.

Volgens Renzema is het lerarentekort ook op andere scholen in Lelystad nijpend. De normale pool met invallers is leeg en de commerciële bureaus hebben niet altijd geschikte invalkrachten.

Ouders zijn inmiddels zo wanhopig dat ze ook zelf via Facebook op zoek naar een nieuwe leerkracht zijn gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel