CDA en PVV willen hardere aanpak overlast Wilhelminapark

URK • Di 16 oktober 2018 | 22:42 • Dinsdag 16 oktober 2018 | 22:42

B en W van Urk moeten iets doen tegen de overlast door drank- en drugsgebruik in het Wilhelminapark op Urk. Dat vinden de raadsfracties van het CDA en de PVV. De oppositiepartijen zeggen dat bewoners ze herhaaldelijk hebben aangesproken op de situatie in het park. Er zou in drugs worden gehandeld en er blijft ook afval achter.

Het CDA vroeg de burgemeester dinsdagavond of hij de gemeentelijke boa's misschien toezicht kan laten houden in en rond het park. De partij wees erop dat de situatie op de gemeentelijke stranden er flink op vooruit is gegaan sinds daar toezicht gehouden wordt.

Toezicht op Urker strand
Volgens de burgemeester gaat die vergelijking niet op. Op de Urker stranden zijn inderdaad toezichthouders actief, maar volgens de burgemeester zijn dat niet de bijzondere opsporingsambtenaren waar het CDA's op doelt. Van Maaren vindt dat vooral de politie de situatie in het park in de gaten moet houden. Die surveilleert volgens hem ook gericht op het betrappen van dealers.

De PVV zegt dat omwonenden van het park onlangs van de politie te horen kregen dat er wettelijk weinig tegen de overlast te doen valt. De partij noemt dit vreemd, omdat op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening alle gebruik van drugs verboden is, inclusief cannabis.

Situatie heeft alle aandacht
Volgens burgemeester Van Maaren heeft de situatie in het park 'alle aandacht'. Er is volgens hem zelfs gekeken of cameratoezicht een oplossing zou kunnen zijn. De burgemeester benadrukt dat dit een ingrijpend middel is, waarvoor veel geregeld moet worden. Bovendien blijkt volgens hem dat problemen of overlast zich simpelweg verplaatsen wanneer ergens cameratoezicht wordt ingesteld.
Hij denkt dat ook preventie een belangrijk middel blijft om drank- en druggebruik tegen te gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel