'Woontoren van 60 meter hoog verpest uitzicht'

ALMERE • Di 16 oktober 2018 | 23:13 • Dinsdag 16 oktober 2018 | 23:13

Het is gedaan met het uitzicht en er is geen parkeerplek meer voor de deur. Die kritiek is te horen op het plan om pal achter het stadhuis van Almere een hoog appartementencomplex neer te zetten. Het plan voor de bebouwing van de parkeerplaats werd dinsdagavond gepresenteerd.

Het gebouw wordt 60 meter hoog en er komen ongeveer 150 appartementen in. Aimé Kabena runt een bedrijfje in De Voetnoot, pal naast de plek waar het complex gepland staat. "Mijn uitzicht wordt ontnomen", zegt hij. "Ik vraag me af of het wel mogelijk is om op deze kleine plek zo'n groot gebouw te realiseren". Volgens projectontwikkelaar Felix Sanders gaat dat zeker lukken. "Er zal efficiënt gebruikgemaakt worden van de ruimte".

In Almere is grote behoefte aan woonruimte, aldus Sanders. "Met name jongeren zijn op zoek naar een eigen woonplek." De prijzen van de appartementen zijn nog niet bekend.

Volgens ondernemer Kabena wordt het allemaal te krap voor zijn deur. Hij heeft er begrip voor dat het tekort aan woningen in Almere wordt aangepakt. "Maar in Almere Buiten of in Poort is veel meer ruimte om woningen te bouwen. Ik vind dat we al genoeg hoge gebouwen hebben in het centrum."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel