Huizen in Almere zijn gewild

FLEVOLAND • Do 18 oktober 2018 | 10:32 • Donderdag 18 oktober 2018 | 10:32

Huizenkopers hebben vorig jaar in Almere gemiddeld 1,3 procent boven de vraagprijs betaald. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Daarmee staat de stad in Nederland op de derde plaats, achter Amsterdam (4,9 procent boven de vraagprijs) en Haarlem (1,6 procent). Binnen Flevoland scoorde Noordoostpolder het laagst. Daar werd vorig jaar een huis gemiddeld 3 procent onder de vraagprijs verkocht.

Uit de cijfers blijkt dat huizen steeds vaker boven de vraagprijs worden verkocht. In april 2014 wisselde volgens het CBS een bestaande woning nog voor 5,5 procent onder de vraagprijs van eigenaar. Halverwege dit jaar betaalde de gemiddelde koper precies de vraagprijs.

Grootste daling aanbodtijd
Huizen wisselen ook steeds sneller van eigenaar. In Flevoland is de aanbodtijd van een woning in de afgelopen vier jaar het snelst gedaald van Nederland. In 2014 moest de verkoper in Flevoland 11 maanden wachten op een koper, dit jaar is dat vier maanden. Noord-Hollandse huizen staan het kortst te koop. Die hebben binnen twee maanden een nieuwe eigenaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel