André K. langer vast voor mogelijke betrokkenheid liquidatie

URK • Do 18 oktober 2018 | 13:29 • Donderdag 18 oktober 2018 | 13:29

De 50-jarige André K. uit Urk blijft twee weken langer in de cel zitten. Dat heeft de rechter commissaris donderdag besloten. Het OM laat weten dat K. wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Vincent Jalink in 2016. Hij werd in Diemen doodgeschoten in zijn auto, waar toen ook zijn 9-jarige zoon in zat. Het jongetje bleef ongedeerd. André K. is vrijdag aangehouden.

Onderwereld
Het NRC berichtte afgelopen weekend dat Jalink en André K. een financieel conflict met elkaar hadden. Volgens bronnen van de krant zou de Urker visser eind 2015 zijn contacten in de Amsterdamse onderwereld hebben gevraagd om deze schuld bij Jalink te innen.

Drugssmokkel
De naam van André K. viel eerder ook al in het onderzoek naar cocaïnesmokkel met de Urker kotter Z181. Hij was door de politie gesignaleerd bij ontmoetingen met enkele hoofdverdachten, maar is niet vervolgd. Vorig jaar werd aan boord van het schip 260 kilo cocaïne gevonden. De eigenaar van het schip en de vier bemanningsleden zijn veroordeeld tot straffen van 3 tot 6 jaar cel.

Een tweede verdachte van de liquidatie van Jalink, Gideon G., is al eerder in zijn cel aangehouden. Hij werd vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld voor het plannen van een andere liquidatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel