24 uur zeilen voor kankeronderzoek

URK • Vr 19 oktober 2018 | 17:14 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 17:14

Uit de haven van Urk vertrekt vrijdagavond een bijzonder zeilschip. De bemanning van 'Malle Piet' wil in 24 uur 150 mijl varen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

De drie mannen hebben elk een naaste met kanker. Jan Stoker, Alwin Zaal en Paul Zaal waren eerst van plan in augustus aan de 24 Uurs Zeilrace mee te doen. Een week voor de race kreeg één van de drie te horen dat een dierbare kanker had. "Zeilen was toen geen optie meer", vertelt kapitein van het schip Jan Stoker.

Hartverwarmend
Voor elke mijl die de mannen varen kan een bedrag worden gedoneerd. De verwachtingen en de betrokkenheid van in het bijzonder de Urker gemeenschap vinden de mannen hartverwarmend. Stoker: "Vooral Jan van den Berg, de havenmeester van Urk, heeft ons idee omarmd. Maar heel Urk is enorm betrokken, dat geeft ons vleugels."

Hoewel de wind het een beetje laat afweten, willen de mannen zo dicht mogelijk bij hun doel van 150 mijl komen. Morgenavond om 7 uur willen ze in Medemblik aanmeren en hopen dan duizenden euro's voor stichting Vaarkracht en Maarten van der Weijden Foundation te hebben opgehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel