Club 26Twelve nog zes maanden dicht na reeks incidenten

ALMERE • Vr 19 oktober 2018 | 17:17 • Vrijdag 19 oktober 2018 | 17:17

Club 26Twelve aan de Grote Markt in Almere moet zes maanden langer dicht blijven. Dat heeft Burgemeester Franc Weerwind vrijdag bepaald. De uitgaansgelegenheid was al sinds eind september gesloten vanwege een incident met vuurwerk.

Iemand gooide vuurwerk naar binnen tijdens een clubavond. Het horecaplein werd die nacht afgezet en de EOD heeft het vuurwerk gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Een 32-jarige Almeerder is hiervoor aangehouden.

Al vaker problemen
In februari van dit jaar werd de club ook al tijdelijk gesloten vanwege een geweldsincident en in april moest de club weer drie maanden dicht vanwege een 'zwaar geweldsincident'. Na de sluiting in april zijn er afspraken gemaakt over veiligheidsmaatregelen.

Na de 'vuurkwerkgooier' is onderzoek gedaan naar de toedracht. Daaruit bleek dat eerder in september nog een geweldsincident heeft plaatsgevonden en de eerder gemaakte afspraken niet volledig zijn nagekomen. Daarop is besloten de club voor zes maanden te sluiten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel