Internationaal goalballtoernooi om jubileum te vieren

URK • Za 20 oktober 2018 | 16:45 • Zaterdag 20 oktober 2018 | 16:45

Goalball Vereniging Urk Zwolle heeft dit weekend het vijfjarig bestaan gevierd met een internationaal toernooi. Teams uit Griekenland, België, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Tsjechië, Roemenië en Denemarken deden mee. Er werd gespeeld in twee categorieën, de elite en de open klasse.

Goalball is een paralympische sport voor visueel beperkten. De ploegen staan met een team van drie in het veld. Ze verdedigen een doel van negen meter breed. In de bal zit een belletje, zodat de spelers op gehoor weten waar hij is. Om te voorkomen dat verschil in de mate van blindheid een rol speelt, hebben alle spelers een blindeerbril op.

In de elitefinale speelde Tsjechië tegen Nederland. De Tsjechen wonnen met 15-5. In de open finale zat thuisploeg GVUZ. Die ploeg speelde tegen een team uit Roemenië en werd ook tweede.

Volgens Frank van de Kreeke uit het Nederlands elftal is het bijzonder dat de Urker vereniging een internationaal toernooi organiseerde. "Het laatste internationale toernooi was in 2011 in Breda", vertelt hij. "Daarom wilden we nu als Nederlands team ook graag meedoen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel