50 vrijwilligers nodig voor nieuw mountainbikeparcours

ALMERE • Zo 21 oktober 2018 | 14:03 • Zondag 21 oktober 2018 | 14:03

Stichting MTB&More zoekt vijftig vrijwilligers voor de aanleg van een nieuw mountainbikeparcours. Dinsdag is er een informatieavond. Er zijn vrijwilligers nodig voor snoeiwerk en voor het verharden van delen van de route. Het nieuwe parcours loopt over de voormalige vuilstort Braambergen in Almere. Stichting MTB&More gaat dit samen met onder meer Staatsbosbeheer en Afvalzorg aanleggen.

Koppelen bestaande routes
De totale route wordt bijna 50 kilometer lang en loopt door het buitengebied van Almere. Twee bestaande routes uit Almere Buiten en Haven worden aan elkaar gekoppeld. Verder komt er zo'n zeven kilometer nieuw parcours bij dat over Braambergen loopt. Daarnaast komt er nog eens zeven kilometer langs de Kemphaan.

Braambergen
De voormalige vuilstort is sinds 2008 niet meer toegankelijk voor publiek. Wanneer het mountainbikeparcours klaar is, zal de plek voor het eerst in tien jaar weer opengaan. De vuilstort wordt dan gebruikt voor recreatieve doeleinden.

De aanleg
Om het parcours te kunnen realiseren, heeft MTB&More een Europese subsidie gekregen van 60.000 euro. De gemeente Almere heeft het bedrag voorgeschoten zodat direct met de aanleg kan worden begonnen.

Het parcours moet begin volgend jaar klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel