Vijf verdachten van wapenhandel langer vast

ALMERE • Ma 22 oktober 2018 | 16:35 • Maandag 22 oktober 2018 | 16:35

De vijf personen die vrijdagmiddag in Almere zijn aangehouden bij een onderzoek naar wapenhandel blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris maandag besloten. Die heeft het voorarrest van allen met 14 dagen verlengd.

De aanhoudingen vonden plaats na invallen bij Poolcentrum Almere op de Grote Markt en een bedrijfspand in de Palmpolstraat in de Danswijk. De twee binnengevallen panden zijn op last van de burgemeester voor twee weken gesloten, omdat er aanwijzingen zijn dat er in wapens is gehandeld. De sluiting kan verlengd worden als de politie gedurende het onderzoek meer bewijs voor wapenhandel vindt.

Het Openbaar Ministerie wil op dit moment nog geen verdere details bekendmaken over de exacte verdenking tegen de vijf. De verdachten zijn allemaal in beperking geplaatst. Dat houdt in dat ze geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel