Mannen 'in het wild' op het toneel

ALMERE • Ma 22 oktober 2018 | 19:35 • Maandag 22 oktober 2018 | 19:35

"We rommelen allemaal maar wat aan in het leven. Sommige dingen kun je niet kiezen, maar je hebt zelf wel de keuze hoe er mee om te gaan", vertelt acteur Peter Blok. Daarmee vertelt hij waar het theaterstuk 'Troost & Zonen' over gaat. Blok speelt in dit nieuwste toneelstuk van de Almeerse theatergroep Suburbia.

'Troost & Zonen' is een zwarte komedie over vier mannen. Een opa, een vader en twee zoons. Allemaal hebben ze hun eigen problemen en geheimen. Soms als individu, soms als familie.

"Mannen zijn direct en in sommige opzichten makkelijker"

— Peter Blok,Suburbia

Peter Blok speelt veel in tv-series en in films, maar zijn echte liefde ligt op het toneel. "Hier kan je spelen en direct de reactie van je publiek voelen. Dat is fijn en daar kun je gelijk op inspelen."

"Met mannen gaat het sneller"
Blok vindt het bijzonder dat er in dit stuk alleen mannen spelen. "Dat is toch anders, mannen zijn direct en in sommige opzichten makkelijker. Dat is tijdens de repetities ook voelbaar. Misschien gaat het allemaal wat sneller."

Het stuk zelf gaat ook over communicatie tussen mannen. "Dat is voor het mannelijk deel van het publiek herkenbaar maar zeker voor vrouwen leuk om te zien, ze kunnen mannen in het 'wild' zien", grapt Blok.

'Troost en Zonen' speelt de komende dagen try-outs en gaat maandag 29 oktober in première in Almere. Daarna trekt de voorstelling door het hele land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel