Faillissement MC IJsselmeerziekenhuis raakt ook tandarts Emmeloord

EMMELOORD • Wo 24 oktober 2018 | 22:20 • Woensdag 24 oktober 2018 | 22:20

Als de MC IJsselmeerziekenhuizen daadwerkelijk failliet worden verklaard, dan heeft dat ook grote gevolgen voor tandarts Magnus Bohnmann in Emmeloord.

Bohnmann runt zijn praktijk in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Hij heeft niets te maken met het verwachte faillissement, maar hij heeft wel te maken met de mogelijke gevolgen daarvan. Mocht het ziekenhuis de deuren moeten sluiten, dan kunnen de patiënten van Bohnmann ook niet meer bij zijn praktijk komen.

Huurruimte
"Ik huur deze ruimte in het ziekenhuis. Voor de rest heb ik niets met de bedrijfsvoering te maken. Ik wist natuurlijk wel dat er gerommel was, maar ik was er niet van op de hoogte dat de financiële situatie zo nijpend is", zegt de tandarts. "Ik heb een volle agenda tot in 2019. Als ik een andere praktijkruimte moet zoeken dan kost dat een hoop gedoe. Daarbij loopt de praktijk dan ook omzet mis. Die kan ik op niemand verhalen."

Bohnmann zou een gedwongen verhuizing ook betreuren, omdat het gebouw ideaal is ingericht op alle patiënten; "Alle vloeren zijn gelijk, de deuren zijn extra breed. Een betere locatie kun je je niet wensen. Ik zou het liefst hier blijven."

'Niet zomaar het licht uit'
De tandarts verzekert zijn patiënten dat de praktijk zo lang als het kan openblijft. "Ik vertrouw er op dat het ziekenhuis mij op de hoogte stelt als ik mijn praktijk moet verhuizen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand opeens het licht uit doet. Dat kun je echt niet maken in de zorg."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel