Zeekadetkorps Lelystad zoekt zeekadetten

LELYSTAD • Za 27 oktober 2018 | 16:53 • Zaterdag 27 oktober 2018 | 16:53

Het nieuw opgerichte Zeekadetkorps in Lelystad heeft vandaag voor het eerst een open dag gehouden en zoekt daarbij naar nieuwe zeekadetten. Dat gebeurde in de Bataviahaven op het schip van het korps uit Urk, dat speciaal daarvoor naar Lelystad was gekomen.

Het zeekadetkorps is een soort scouting op het water. Tieners kunnen op deze manier opgeleid worden voor een baan in de maritieme sector.

"Natuurlijk willen we een eigen schip. Maar het is nu belangrijker om draagvlak te creëren en mensen te laten zien wat we allemaal kunnen en in de toekomst willen", zegt Joost van Dienst van het korps. De verwachting is dat binnen een aantal weken de groep de officiële naam van een stichting krijgt.

Eigen schip
De aanschaf van een schip staat in de planning voor begin volgend jaar: "We moeten gewoon de financiën rond krijgen en daar gaat veel tijd in zitten. We zoeken sponsoren die ons daarbij willen helpen." Ook de kadetten uit Urk, die meegereisd zijn op het schip, zien een nieuwe afdeling in Lelystad wel zitten: "Je leert hier erg veel van, ik raad het iedereen aan en je hebt gewoon een leuke zaterdagbesteding", zegt Naomi. Ook kadet Peter is erg enthousiast: "Ik leer hier ongelooflijk veel dingen. Hier heb ik nog erg lang profijt van".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel