'Aangewezen locaties tiny houses ongeschikt'

LELYSTAD • Zo 28 oktober 2018 | 20:04 • Zondag 28 oktober 2018 | 20:04

De locaties die de gemeente Lelystad heeft aangewezen voor tiny houses zijn ongeschikt. Dat is de conclusie van projectontwikkelaar Rob Bakelaar. Hij heeft een kant-en-klaar plan voor kleine woningen (55 vierkante meter), maar zegt dat hij de zestien huizen om uiteenlopende redenen niet kan realiseren. De oplossing ligt volgens hem in de nieuwbouwwijk Warande.

Almere is de enige Flevolandse gemeente waar al de nodige tiny houses zijn gebouwd: op het terrein van de bouwEXPO in Almere Poort. In de overige gemeenten staat de bouw van de minimalistische onderkomens nog in de kinderschoenen. De raad van Lelystad wees ruim een jaar geleden drie locaties aan. Het gebied ten noorden van 't Kofschip (naast de spoorlijn), de zone langs de Uilenweg bij het Bovenwater en drie stroken aan het Markermeer: jachthaven Lelystad-Haven, binnen de strekdammen Houtribhaven/Parkhaven en de Flevo Marina.

Te veel obstakels
Volgens Bakelaar leveren de locaties aan het water problemen op met de riolering en de stabiliteit. De locaties aan de Uilenweg zijn in particulier bezit en hebben geen woonbestemming. En bij 't Kofschip wordt het moeilijk vanwege geluidsoverlast en uitbreiding van Herman Bekius, het schoolcomplex voor speciaal onderwijs. "Er zijn overal te veel obstakels,'' constateert Bakelaar.

De uitgelezen plek
Bakelaar adviseert de gemeente om in navolging van Zeewolde en Dronten één (onomstreden) locatie te programmeren waar de bestemming wonen op ligt. Dat maakt in zijn ogen de kans op een succesvol eerste project in Lelystad een stuk groter. "Warande lijkt mij de uitgelezen plek voor tiny houses. Het is een bouwlocatie met voldoende ruimte,'' benadrukt Bakelaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel