Grote zoekactie IJsselmeer: vermiste jongen gevonden op Markerwaarddijk

URK • Di 30 oktober 2018 | 0:20 • Dinsdag 30 oktober 2018 | 0:20

Reddingboten van de KNRM Urk, Lelystad, Lemmer en Enkhuizen, vissersboten uit Urk en een helikopter van de Kustwacht uit Den Helder hebben in de nacht van maandag op dinsdag gezocht naar een 13-jarige jongen op het IJsselmeer.

Volgens een woordvoerder van de Kustwacht zou de jongen rond 18:15 uur maandagavond met een sloep de haven van Urk zijn uitgevaren. Vanaf dat moment werd niets meer van hem vernomen. De Kustwacht zelf werd pas tegen middernacht gealarmeerd over de vermissing.

Vanwege de windrichting zocht de Kustwacht tussen de Markerwaarddijk en de Ketelbrug. Uiteindelijk werd rond 01:45 uur de sloep teruggevonden langs de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Een half uur later troffen de hulpdiensten hem lopend op de dijk aan.

Na controle door ambulancepersoneel is de jongen naar huis gebracht. Waarom hij bij het invallen van de duisternis alleen het IJsselmeer op ging en wat er daarna is voorgevallen, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel