Raadslid Van Luxemburg niet verder met CDA

LELYSTAD • Di 30 oktober 2018 | 11:11 • Dinsdag 30 oktober 2018 | 11:11

Eric van Luxemburg stapt op als raadslid voor het CDA in Lelystad. Hij gaat verder als eenmansfractie. Met de afsplitsing van Van Luxemburg worden de christen-democraten in de raad een eenmansfractie, vertegenwoordigd door Hans Maris.

Van Luxemburg zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen vanwege 'voortdurend gerommel' in het bestuur en een stroeve samenwerking in de fractie. Hij verwijt fractievoorzitter Hans Maris onder andere het achterhouden van informatie die essentieel was om het raadswerk goed te doen. Volgens het raadslid zijn er de afgelopen maanden meerdere gesprekken gevoerd en afspraken gemaakt om een breuk te voorkomen, maar de verschillen van inzicht bleken niet te overbruggen.

Maris herkent zich niet in de kritiek en zegt altijd open en eerlijk samengewerkt te hebben met Van Luxemburg. De breuk heeft hem volledig verrast.

Eric van Luxemburg was een relatief nieuw gezicht in de Lelystadse politiek, maar had er al acht jaar als raadslid in Harderwijk op zitten. Met zijn afsplitsing komt het totaal aantal fracties in de gemeenteraad op 15.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel