FiberFlevo ziet af van aanleg glasvezel in buitengebied

FLEVOLAND • Di 30 oktober 2018 | 18:03 • Dinsdag 30 oktober 2018 | 18:03

FiberFlevo ziet af van de aanleg van een glasvezelnetwerk in een deel van het Flevolandse buitengebied, laat het bedrijf weten. Het gaat om het buitengebied in het oostelijke en zuidelijke deel van de provincie.

Maandag werden alle aanmeldingen geteld en daarbij bleek dat 10 procent van de inwoners met FiberFlevo in zee wil gaan. Dat is een stuk minder dan de 50 procent die het bedrijf als norm had gesteld voor de aanleg.

FiberFlevo heeft vorig jaar in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk al een glasvezelnetwerk aangelegd. Het bedrijf was van plan dat ook voor andere buitengebieden te doen.

Teleurstelling
Het bedrijf zegt het jammer te vinden dat de animo zo laag is, maar ziet geen kans om op dit moment de ondergrens te halen. Daarom ziet het bedrijf noodgedwongen af van de aanleg. Orders die al door klanten waren ingediend, worden geannuleerd.

Gevolgen van terugtrekken?
Het is nog niet duidelijk of het terugtrekken van FiberFlevo betekent dat er helemaal geen glasvezelnetwerk komt. De provincie kon daar nog geen uitspraken over doen. Nu FiberFlevo zich terugtrekt, zijn er nog twee mogelijke partijen over voor de aanleg van het netwerk. De provincie wil niet zeggen om welke bedrijven het gaat. Met een van deze bedrijven zouden bewoners van het buitengebied al in gesprek zijn.

Het glasvezelnetwerk zou mensen die langs buitenwegen en op bedrijventerreinen in de polder wonen, sneller internet en een betere beeldkwaliteit op tv.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel