'Flevolanders moeten aan de slag voor duurzaamheid'

FLEVOLAND • Do 1 november 2018 | 0:36 • Donderdag 1 november 2018 | 0:36

Flevolanders moeten minder vaak autorijden, vaker fietsen, minder vlees eten en van het gas af. Oftewel, de provincie moet duurzamer leven. Gedeputeerde Jop Fackeldey wil daarom zeven ton vrijmaken voor een campagne die duurzaam leven moet stimuleren.

Het kabinet hoopt 1 januari 2019 klaar te zijn met het klimaatakkoord, maar om de doelstellingen te halen moeten burgers ook aan de slag. "Het is niet meer voldoende als mensen snappen wat het akkoord inhoudt. Ze moeten snappen dat er ook iets van hen wordt verwacht", stelt Fackeldey. "Deze campagne gaat verder dan folders in de bus. We willen mensen ervan bewustmaken hoe het is om een dag zonder elektriciteit te leven en hoe het is om straks zonder gas te leven."

In totaal zal 350.000 euro naar een serie projecten gaan. Het resterende bedrag gaat naar de versterking van de zes energieloketten in de provincie. De campagne is de eerste van een reeks maatregelen waarmee de provincie de inwoners bewust wil maken van het klimaatakkoord. "We willen als provincie laten zien dat wij het goede voorbeeld kunnen geven. Alle projecten zullen we voor het einde van het jaar aan Provinciale Staten voorleggen", zegt Fackeldey.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel