'Studenten moeten verhuizen uit Noord'

DRONTEN • Za 3 november 2018 | 14:25 • Zaterdag 3 november 2018 | 14:25

Om de overlast door studenten in Dronten Noord op te lossen, wil het gemeentebestuur een deel van de studentenhuisvesting verplaatsen naar buiten de wijk. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Het gaat met name om een concentratie van tien studentenwoningen op de hoek van De Grutto en De Oeverloper. In dit gebied wonen ongeveer 55 studenten. B en W hebben de verhuurders van de studentenwoningen uitgenodigd om te kijken naar alternatieven buiten wijk. De huidige studentenhuizen krijgen dan weer een reguliere woonbestemming. "Met één van de huiseigenaren hebben we reeds een positief gesprek gevoerd", schrijft het college.

De gemeente heeft de regel ingesteld dat er in woonwijken binnen een straal van 100 meter slechts één woning mag zijn, waarin studenten of arbeidsmigranten zijn gehuisvest. Maar die afstand geldt door een fout in de regelgeving niet voor Dronten Noord. Dat geldt bijvoorbeeld voor woningen die nog onder een oud bestemmingsplan vallen. Daardoor zijn in deze wijk meerdere studentenhuizen vlakbij elkaar toegestaan. "Dit tast het woongenot van de omwonenden aan”, beseffen B en W. Het gaat daarbij onder meer om parkeer- en geluidsoverlast en verloedering van de wijk.

Volgens het gemeentebestuur gebeurt er al veel om de overlast te verminderen. Er worden op alle niveaus gesprekken gevoerd en de politie is vaker aanwezig in de wijk: "Daarnaast wordt er gehandhaafd op brandveiligheid en het toegestane aantal studenten per woning."

Ondanks al die inzet constateert het college echter dat er nog steeds te veel overlast wordt ervaren in de wijk. Daarom wil de gemeente nu de studentenhuizen verplaatsen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel