Taichung eerste standhouder op Floriade

ALMERE • Ma 5 november 2018 | 21:20 • Maandag 5 november 2018 | 21:20

De Taiwanese stad Taichung heeft als eerste toegezegd om met een stand op de Floriade 2022 in Almere te gaan staan. Die afspraak hebben de burgemeester van Taichung en burgemeester Franc Weerwind van Almere gemaakt.

Weerwind is samen met de Almeerse wethouder Maaike Veeningen in Taichung om kennis uit te wisselen op het gebied van duurzaam ondernemen en om de Floriade te promoten.

World Flora Exposition in Taiwan
In Taichung is de World Flora Exposition aan de gang. Dit evenement is vergelijkbaar met de Floriade. Almere heeft samen met het Nederlandse bedrijfsleven een plek in het Holland Paviljoen. Het Hollandse onderkomen heeft als thema ‘Almere Growing Green Cities’. Het gebouw staat helemaal in het teken van duurzaamheid. Zo staat er bijvoorbeeld een bank van gerecycled karton.

Ook hoop op Taipei en Tainan
De burgemeester en de wethouder zijn tot donderdag in Taiwan. Zij bezoeken verder nog de hoofdkantoren van Taiwanese bedrijven die een vestiging in Almere hebben. Ook gaan ze naar de steden Taipei en Tainan om deze steden te overtuigen naar de Floriade in Almere te komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel