SP verzamelt klachten over woningcorporatie OFW

DRONTEN • Ma 5 november 2018 | 22:44 • Maandag 5 november 2018 | 22:44

Bij een meldpunt van de SP over problemen met woningcorporatie OFW in Dronten zijn tientallen klachten binnengekomen. Dat laat fractievoorzitter Peter Duvekot weten. De partij zamelt klachten in via email en hield op maandagavond ook een inloopavond.

Huurders zeggen last te hebben van overtollig water dat in ruimtes blijft staan, hardnekkige schimmelgroei op de muur, asbest, verouderde bedrading en ernstige mankementen bij de luchtventilatie. In 2015 zou volgens de gedupeerden bij een grootscheepse renovatie van woningen veel mis zijn gegaan. Na drie jaar klagen zouden de meeste problemen nog steeds niet zijn opgelost.

Meteen reageren op klachten
Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten zegt dat er meermalen contact is geweest met de SP over de klachten die de partij over OFW verzamelt. Volgens directeur Truus Sweringa komt er geen informatie van de SP: "De partij geeft dat niet, omdat ze naar eigen zeggen nog niet klaar zijn met de inventarisatie van alle klachten. Wij kunnen dus geen enkele actie ondernemen, want wij weten niet welke huurders een probleem hebben".

Volgens Sweringa wordt door de woningcorporatie gelijk gereageerd op onderhoudsmeldingen die binnenkomen. "Soms kan het een paar dagen duren voordat een probleem kan worden opgelost omdat we iets moeten bestellen. Voor een deel van de klachten zijn we afhankelijk van andere partijen, zoals Vitens. En soms is het ook zo dat huurders zelf hun huis te slecht ventileren, waardoor er schimmelvorming en slechte luchtkwaliteit kan ontstaan", zegt Sweringa.

Misstanden
De SP kreeg al langere tijd signalen over de misstanden na de renovaties van huurwoningen in Dronten. De partij besloot ze te inventariseren omdat er binnenkort opnieuw woningen door OFW worden gerenoveerd in Swifterbant. De SP wil er op letten dat het niet opnieuw fout gaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel