Voorbereidingen Pietenhuis in volle gang

ZEEWOLDE • Di 13 november 2018 | 19:23 • Dinsdag 13 november 2018 | 19:23

Zaterdag is Sinterklaas weer in het land. In Zeewolde wordt daarom druk gebouwd aan het Pietenhuis van Stichting Pieten on Tour. Het huis moet zo veel mogelijk geld ophalen voor de Sinterklaasbank, een soort voedselbank voor sinterklaascadeaus.

"Vorig jaar hebben we ruim 19.000 euro opgehaald. Dat was écht heel veel geld. We verwachten niet dat we weer zo'n topjaar hebben, maar we denken zeker weer een mooi bedrag op te halen", vertelt Erik Boumeester van het Pietenhuis. Het wordt dus moeilijk om de editie van vorig jaar te evenaren, maar dat weerhoudt de organisatie niet om ook dit jaar er vol voor te gaan.

Gratis toegang
De grote verandering voor de editie van dit jaar is dat bezoekers van het Pietenhuis geen toegangsprijs meer hoeven te betalen. "We zijn door onze doelgroep, de mensen voor wie we geld inzamelen, op onze vingers getikt. Ze gaven aan dat ze heel graag willen langskomen, maar dat eigenlijk helemaal niet kunnen betalen", legt Boumeester uit. "We hebben daarom sponsoren gevonden die ervoor zorgen dat ook deze groep gratis naar binnen kan en kan meedoen aan alle activiteiten."

Dit jaar worden alleen de drukst bezochte activiteiten van vorig jaar herhaald. Zo kunnen er pepernoten gebakken worden, komt er een minidisco voor de kinderen en een high tea voor de ouderen. Burgemeester Gorter zal het Pietenhuis zaterdag officieel openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel