Bijna alle plannen uit motiemarkt aangenomen

LELYSTAD • Wo 14 november 2018 | 0:35 • Woensdag 14 november 2018 | 0:35

Bijna alle plannen van Lelystedelingen die onlangs tijdens de motiemarkt waren ingediend, zijn dinsdagavond door de gemeenteraad aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu de taak gekregen om zo'n 20 moties daadwerkelijk uit te voeren. De motiemarkt was een bijeenkomst waar burgers hun plannen konden pitchen, in de hoop dat raadsleden die zouden overnemen.

De gemeenteraad heeft nu onder meer besloten om de rietdaken van het Swifterkamp in het Natuurpark Lelystad te vervangen, de spettertuin op te knappen en een zomerschool voor ouderen op te richten. Verder wordt de onveiligheid rond basisschool de Boeier onderzocht en schiet de lokale politiek het Respijthuis te hulp.

Het is de derde keer dat de gemeente Lelystad een motiemarkt hield. Voor de verschillende projecten was 150.000 euro beschikbaar, maar de raad stemde voor meer plannen dan het budget toeliet. In totaal is 172.000 euro nodig. De raad betaalt de extra kosten uit een potje met geld dat de gemeenteraad vrij kan inzetten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel