Dashboards van auto's en vliegtuigen als ondergrond speeltuin

LELYSTAD • Vr 16 november 2018 | 17:44 • Vrijdag 16 november 2018 | 17:44

Het kan zo maar zijn dat de speeltuin of het sportveldje in jouw buurt is aangelegd door de gebroeders Sweep uit Lelystad. Hun bedrijf KSP is namelijk gespecialiseerd in de aanleg van speelveldjes. Ze gebruiken bij de bouw vaak gerecycled materiaal.

Het bedrijf heeft aan de wieg gestaan van een schuimsoort die gemaakt is van dashboards van vliegtuigen en auto's. Het zogeheten foam heeft verschillende diktes en wordt gebruikt in speeltuinen om de val van spelende kinderen te breken. Bovenop het foam wordt dan kunstgras gelegd. Volgens Joost Sweep zijn de materialen milieuvriendelijk en gaan ze lang mee. Als ze toch aan vervanging toe zijn, dan kunnen ze gewoon gerecycled worden.

KSP heeft ook een speciale machine ontwikkeld waarmee kunstgrasmatten van voetbalvelden opgepakt worden, leeggeklopt worden en vervolgens ergens anders worden neergelegd. Of de matten worden versnipperd zodat ze gerecycled kunnen worden. "We werken er met zijn allen aan om straks niks meer hoeven weg te gooien", betoogt Sweep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel