Stralend welkom voor Sinterklaas in Almere Haven

ALMERE • Za 17 november 2018 | 13:51 • Zaterdag 17 november 2018 | 13:51

In de stralende zon kwam de Sint zaterdagochtend in Almere Haven aan. Honderden kinderen stonden in de Havenkom vol spanning te wachten op de goedheiligman uit Spanje. Tientallen Zwarte Pieten dansten al voor zijn aankomst rond en controleerden of alles wel in orde was voor de ontvangst van Sinterklaas.


Aangemoedigd door burgemeester Weerwind werd Sinterklaas door jong en oud een welkom toegezongen. Rond 11.30 uur kwamen de pakjesbotters de haven binnengevaren. Ze maakten eerst een rondje in de haven. Aan het eind van de rondvaart ging de Sint aan wal en werd hij officieel welkom geheten door de burgemeester.


Sinterklaas liep na het welkom langs een lange haag met kinderen, die opgesteld stonden achter de hekken op de kade. Er waren gespannen, vrolijke maar vooral ook enthousiaste gezichten, wanneer ze een hand kregen van de Sint, een 'high five' of een 'box'. Dit weekend komt Sinterklaas in bijna de hele provincie Flevoland aan. Alleen in Dronten en Zeewolde maakt de goedheiligman pas op zaterdag 24 november zijn entree.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel