Bewoners en bedrijven tegen komst gasdepot

LELYSTAD • Zo 18 november 2018 | 19:26 • Zondag 18 november 2018 | 19:26

Bewoners en bedrijven op industrieterrein Oostervaart in Lelystad zijn onaangenaam verrast door de komst van een onbemande opslagplaats voor propaan. Ze vinden het depot op die plek onveilig en hebben een deskundige in de arm genomen om het depot tegen te houden.

De vergunning is verleend door de provincie Flevoland op grond van advies van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Fractievoorzitter Jack Schoone van Leefbaar Lelystad heeft vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Distributie vanuit Lelystad
In de tanks moet propaan worden opgeslagen dat in grote tankwagens wordt aangevoerd uit zeehavens als die in Europoort en Delfzijl. Het bedrijf SuperGaz uit Dronten wil het gas van hieruit distribueren naar zijn afnemers.

De buren van de opslagplaats aan de Mortelstraat vrezen dat bij calamiteiten met het gas een domino-effect optreedt, waardoor ook zij gevaar lopen. Ook zeggen ze dat het mis is gegaan met de kennisgeving, waardoor ze niet op tijd bezwaar konden maken. In de kennisgeving werd gesproken over de niet bestaande Mortelweg in plaats van Mortelstraat.

Schoone vraagt zich af waarom het depot niet op het industrieterrein van Flevokusthaven wordt gesitueerd. Die plek is volgens hem veiliger.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel