Nieuwe namen afritten moeten meer houvast bieden

FLEVOLAND • Di 20 november 2018 | 23:26 • Dinsdag 20 november 2018 | 23:26

De namen van drie afritten van de A6 bij Almere Buiten zijn veranderd. Volgens Rijkswaterstaat is dat gedaan omdat Almere Buiten sinds de aanleg van de snelweg een stuk groter is geworden en langs de A6 bovendien de nieuwe wijk Nobelhorst is verrezen. Op basis van de oude aanduidingen 'Buiten', 'Buiten West' en 'Buiten Oost' op de verkeersborden, zou het voor weggebruikers van buiten de stad niet altijd duidelijk zijn geweest welke afslag ze het beste konden nemen.

Namen wijken
De afritten zijn nu vernoemd naar de wijken waarin je vanaf de snelweg het eerste terecht komt. Voor afrit 6 is dat Almere Buiten en Nobelhorst en bij afrit 7 is dat de Regenboogbuurt en de Eilandenbuurt. Afrit 8 is omgedoopt tot Almere Oostvaarders. Het woord 'buurt' is hierbij weggelaten, maar Rijkswaterstaat denkt dat dit geen problemen zal opleveren. De gedachte is dat ook verkeer richting het NS Station Oostvaarders en het buitencentrum van de Oostvaardersplassen automatisch voor deze afslag zal kiezen.

De nieuwe namen zijn al te lezen op de borden boven de weg richting Lelystad. De borden in de richting van Almere worden pas later aangepast. Dat gebeurt tegelijkertijd met ander werk aan de weg.

Volgens Rijkswaterstaat is voor het nieuwe bebordingsplan uitvoerig overleg gevoerd met de gemeente Almere en de provincie. De nieuwe namen liggen voorlopig vast, maar zouden in de verre toekomst bij verdere groei van Almere nog opnieuw kunnen worden aangepast.

Zeewolde van de borden
Eerder langs de A6 is bij afrit 5 de naam Zeewolde van de afrit naar de Waterlandseweg verdwenen. Deze afslag heet vanuit beide richtingen nu uitsluitend nog Almere Stad. Volgens Rijkswaterstaat is 'Zeewolde' na tientallen jaren van de borden gehaald, omdat het beleid in Nederland is dat doorgaand verkeer zo lang mogelijk over rijkswegen wordt geleid. Dat de Waterlandseweg en Gooiseweg onlangs verbreed zijn, maakt daarbij geen verschil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel