Flats langs Urkerweg krijgen opknapbeurt

EMMELOORD • Do 22 november 2018 | 9:42 • Donderdag 22 november 2018 | 9:42

Woningcorporatie Mercatus heeft het voorlopige ontwerp gepresenteerd van de facelift van een aantal flats aan de Urkerweg in Emmeloord. Het gaat om de flats Hulkesteijn, Nijenbeek, Verlehorst en Old Putten. De 50 jaar oude gebouwen moeten worden opgeknapt. Daarover is Mercatus al sinds vorig jaar met de bewoners in gesprek.

De woningen worden aan de buitenzijde volledig vernieuwd. De woningcorporatie wil daar veel aandacht aan besteden, omdat de gebouwen aan een toegangsweg van Emmeloord staan en beeldbepalend zijn.

Isolatie en all-electric
De woningen zelf worden goed geïsoleerd. De flats worden 'all-electric' gemaakt, wat inhoudt dat er na de verbouwing geen gasaansluiting meer is. Mercatus plaatst in alle flats inductiekookplaten om bewoners tegemoet te komen.

Mercatus laat uitzoeken of het mogelijk is om de elektriciteit duurzaam op te wekken. De overtollige energie van zonnepanelen zou daarbij moeten worden omgezet in waterstof. Die kan dan in de winter weer worden gebruikt om elektriciteit en warmte mee te maken.

Het ontwerp dat nu aan de bewoners is gepresenteerd, is een voorlopige impressie. Mercatus gaat in samenwerking met de gemeente Noordoostpolder en welstand het ontwerp verder uitwerken. Daarbij kunnen nog aanpassingen plaatsvinden. De planning is dat de verbouwing van de eerste flat begint na de bouwvak van volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel