Vier jaar cel voor oud No Surrender-leden

ALMERE • Vr 23 november 2018 | 14:25 • Vrijdag 23 november 2018 | 14:25

Twee Amsterdamse voormalig No Surrender-leden zijn door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor een woningoverval in Almere. Zij hebben bij de overval op 8 december 2016 zo'n 600.000 euro buitgemaakt.

De mannen gingen vermomd als pakketbezorgers naar de woning van het bejaarde slachtoffer. Toen de vrouw opendeed, hebben zij haar de gang in geduwd, opgetild en op de grond gegooid. Daarna hebben zij haar vast getapet. Op het moment dat ze met de buit het huis verlieten, hebben ze de vrouw aan haar lot overgelaten. De rechtbank rekent dit beide verdachten zwaar aan.

Hoeveel geld er precies is weggenomen uit de woning is niet vast te stellen. Uit het dossier blijkt dat het om een groot bedrag gaat. De buit is verdeeld onder de overvallers en een vrouw. Het zou gaan om de later vermoorde Esther Paul die de overvallers zou hebben getipt over het geld. Paul werd in 2017 dood gevonden in het Veluwemeer. Pas nadat haar lichaam werd gevonden, heeft de politie gehoord over de overval.

De bejaarde vrouw heeft geen aangifte van de overval gedaan en wilde er weinig over kwijt bij de politie. De twee verdachten bleven tijdens de behandeling van hun strafzaak zwijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel