Saalicon viert 15-jarig bestaan

CREIL • Za 24 november 2018 | 16:47 • Zaterdag 24 november 2018 | 16:47

Enkele honderden mensen zijn zaterdagmiddag naar de open dag van multifunctioneel centrum Saalicon gekomen. Het dorpshuis in Creil bestaat 15 jaar en is nog altijd een belangrijke voorziening voor het dorp.

"Ik heb drie kinderen die hier bij de buitenschoolse opvang zitten, dus ik kom hier wekelijks", vertelt een bezoekster. "Als de voorzieningen in het dorp zijn, hoeven we niet helemaal naar Emmeloord te rijden. Dat is heel prettig", vertelt een andere inwoner.

Kinderverpleegkundige Vera Wagensveld kan dat beamen. Ze heeft een praktijk in het dorpshuis en merkt dat inwoners afhankelijk zijn van het centrum. "Mensen kennen elkaar hier en weten ons te vinden als ze het nodig hebben. Ik merk dat mensen het een stuk fijner vinden om hierheen te komen dan naar Emmeloord."

Jolande Bastianen is al vanaf het eerste uur kapster in Saalicon en heeft de hoogte, maar ook dieptepunten van het centrum gekend. In 2013 leek het gebouw te moeten sluiten, maar gelukkig gaat het de laatste jaren een heel stuk beter. Ze verwacht ook dat het gebouw de komende jaren open kan blijven. "We hebben nu ongeveer 40 vrijwilligers in het gebouw die heel betrokken zijn. Dat komt, denk ik, omdat Creil van alle dorpen in de polder het verst van een grote gemeente als Emmeloord of Lemmer ligt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel