Nuon: Problemen met stadsverwarming opgelost

ALMERE • Ma 26 november 2018 | 15:05 • Maandag 26 november 2018 | 15:05

Een stroomstoring in Almere Poort heeft maandagmiddag gezorgd voor problemen met de stadswarmte in de hele stad. Dat meldt Nuon. De hele stad stad heeft inmiddels weer warm water.

Tegen het eind van de middag zaten er nog zo'n 750 huishoudens zonder verwarming. Het ging om woningen in Almere Poort aan de Beneluxlaan, de Frankrijkkade en de Marinaweg. Volgens NUON hadden ook die woningen rond 17:00 uur weer warmte.

De stroomstoring was volgens netbeheerder Liander rond 15:30 uur weer verholpen. Die was veroorzaakt door graafwerkzaamheden bij de Muiderzandweg. Door de stroomstoring viel een aantal warmtepompen van Nuon uit. Hierdoor stopte de stadsverwarming met werken.

Vaker stroomstoringen
Deze maand was er al twee keer eerder een storing in Almere. Op 3 november zorgde een grote stroomstoring voor problemen met de stadsverwarming. Precies een week geleden zorgde een stroomstoring er ook voor dat mensen geen verwarming hadden. Toen kwam dit door geplande werkzaamheden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel