Drie Flevolandse taalhelden genomineerd

FLEVOLAND • Di 27 november 2018 | 19:39 • Dinsdag 27 november 2018 | 19:39

Drie Flevolanders zijn genomineerd voor de TaalHeldenprijzen. Het gaat om Arzu Karadeniz en Onno Hastman uit Almere en Marina Wapperom uit Swifterbant. Zij zijn in drie verschillende categorieën genomineerd.

De TaalHeldenprijzen worden sinds 2015 uitgereikt door Stichting Lezen & Schrijven. De prijzen zijn bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die actief zijn in de aanpak van laaggeletterdheid.

Arzu Karadeniz
Karadeniz is wijkwerker in de wijk Haven Binnenring Almere. Volgens de Stichting Lezen & Schrijven heeft Karadeniz laaggeletterdheid in haar wijk op de kaart weten te zetten. Ze heeft daarbij de hulp gezocht van andere organisaties om mensen bewust te maken van laaggeletterdheid. Ze informeert organisaties en brengt die bij elkaar.

Onno Hastman
Hastman helpt laaggeletterden bij het DigiTaalhuis Almere om laaggeletterdheid in zijn omgeving aan te pakken. Zo bespreekt hij boeken in een leesclub en is hij vrijwilliger voor het Taalspreekuur.

Marina Wapperom
Wapperom was zelf laaggeletterd. Op de basisschool in Harderwijk miste ze geregeld lessen omdat ze op haar broertje en zusje moest oppassen. Haar schoonzus lokte haar 15 jaar geleden met een smoes naar het ROC van Flevoland. Marina volgt al een tijd de cursus Nederlands. Ze is zelf vrijwilliger voor Stichting Lezen & Schrijven.

Wanneer worden de prijzen uitgereikt?
Op 24 januari 2019 worden de landelijke TaalHelden bekendgemaakt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De TaalHeldenprijzen worden uitgereikt door de oprichter van de Stichting Lezen & Schrijven, prinses Laurentien. Winnaars van de landelijke TaalHeldenprijzen ontvangen onder meer een cheque ter waarde van 2500 euro die besteed dient te worden aan taalbevorderingsinitiatieven en/of de aanpak van laaggeletterdheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel