Nuon wil huizen verwarmen met superhoutkachel

ALMERE • Wo 28 november 2018 | 16:59 • Woensdag 28 november 2018 | 16:59

Een groot deel van de Almeerse huishoudens zou over twee jaar verwarmd kunnen worden door één van de grootste houtkachels in Nederland. Energiebedrijf Vattenfall (voorheen Nuon) is bezig met een plan om een biomassacentrale te bouwen in Diemen. Daarmee zouden 90.000 woningen in Almere en Amsterdam verwarmd kunnen worden.

De biomassa-installatie zal worden gestookt op houtkorrels oftewel houtpellets. Volgens Vattenfall heeft dat grote milieuvoordelen. Het idee erachter is dat bomen tijdens hun leven CO2 uit de lucht opnemen. En dat dezelfde hoeveelheid CO2 weer vrijkomt als het hout verbrand wordt. Daardoor zou er geen extra CO2 vrijkomen, zoals dat wel het geval is bij gebruik van fossiele brandstoffen.

Als Vattenfall de biomassacentrale daadwerkelijk bouwt, wordt de gascentrale in Diemen minder gebruikt en wordt er ook minder aardgas verbruikt. Het energiebedrijf hoopt dat de centrale in 2020 klaar is voor gebruik.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel