Nieuwe havenmeesterswoning in 'moderner jasje'

URK • Wo 28 november 2018 | 21:31 • Woensdag 28 november 2018 | 21:31

De nieuwe huizen die op de plek komen waar nu nog de havenmeesterswoning staat, gaan lijken op het huidige pand. Tijdens de commissievergadering op Urk zijn de eerste illustraties getoond. Eerder deze maand werd bekend dat de voormalige havenmeesterswoning niet meer te restaureren is en dat deze gesloopt moet worden.

Wethouder Freek Brouwer is blij met het ontwerp. Volgens hem zijn de uiterlijke kenmerken van de oude woning herkenbaar in het ontwerp. Wel is de woning met haar tijd meegegaan. De wethouder noemt het een 'moderner jasje'. "In 1930 ging je niet op het balkonnetje zitten en een wijntje drinken. Nu ga je als de zon ondergaat op dat balkon zitten en heerlijk genieten van het mooiste plekje Urk", vertelt de wethouder.

Hoewel de raad niet over het ontwerp gaat wilde de wethouder de plannen toch delen. De gemeenteraad gaat enkel over het bestemmingsplan. Vorig jaar werd de woning door de gemeente te koop gezet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel