Tiny house heeft geen tiny prijs

ALMERE • Do 29 november 2018 | 18:00 • Donderdag 29 november 2018 | 18:00

Wie denkt aan een Tiny House, denkt misschien ook aan een tiny-prijs. Maar erg laag zijn de bedragen niet. In het wijkje in Almere Poort waar een aantal Tiny Houses is gebouwd ging één van de huisjes van de hand voor 150.000 euro. Donderdagmiddag was de afsluiting van de Bouwexpo waar de kleine huizen werden geïntroduceerd.

Wethouder Loes Ypma van de gemeente Almere knipte daar het lint door van een net verkochte woning. Bewoner Niek Heemskerk is verguld met zijn nieuwe huis. "Het is 40 vierkante meter verdeeld over meerdere woonlagen. Dat is voldoende voor 1 persoon. Ik zocht al langer naar een betaalbare woning maar in deze prijsklasse is bijna niks te vinden", zegt Heemskerk. Hij hoopt er begin januari in te kunnen.

20 verschillende kleine huizen
De Tiny house-buurt in Almere Poort is bijna klaar. In het mini-buurtje bij het Nimfenplein staan bijna twintig woningen. Ze zijn allemaal anders. De enige overeenkomst is het formaat. Loes Ypma is trots op het resultaat: "Dit is een woonsegment waarin bijna niets te vinden is. Ga maar eens zoeken naar een woning van deze prijs. Dan vind je bijna niets. In andere steden koop je hier een garagebox voor."

De wijk is het product van een wedstrijd. De gemeente Almere startte vorig jaar een prijsvraag voor het ontwerp van tiny houses. De winnende ontwerpen mochten het huisje echt gaan bouwen in Almere Poort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel