Groei Windesheim Flevoland overtreft verwachtingen

ALMERE • Za 8 december 2018 | 9:27 • Zaterdag 8 december 2018 | 9:27

De groei van Windesheim Flevoland gaat zo snel, dat de doelstellingen naar boven moeten worden bijgesteld. Directeur Rien Komen, die deze maand afscheid neemt, zegt in het tv-programma Over Flevoland Gesproken dat de ontwikkeling van de hogeschool ruim 5 jaar voor op schema ligt. Het studentenaantal van 4.300 dat werd verwacht voor 2027, wordt naar verwachting volgend jaar al bereikt.

Komen ziet kansen om nog verder te groeien en denkt dat de doelstelling kan worden opgeschroefd naar 6.000 studenten. Windesheim is in gesprek met de provincie en de gemeenten Almere en Lelystad over het nieuwe ambitieniveau.

De groei betekent ook dat de hogeschool uitziet naar ruimere huisvesting. Windesheim wil graag over een jaar of drie een nieuw pand betrekken van 10.000 vierkante meter. De onderwijsinstelling wil wel graag in centrum van Almere blijven, zegt Komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel